Bir kitap bir evren

Bir kitap bir evren

2 Haziran 2015 Salı

Taht Oyunları George R. R. Martin Kitap Yorumum

                Yazarı George R. R. Martin olan , Epik Fantezi Roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'nın ilk kitabı "Taht Oyunları" .Kitap farklı karakterlerin ağzından anlatılıyor ve birçok olay örgüsüne sahip.Bölüm başlıkları ,bakış açısına sahip karakterin adından oluşmaktadır.Kitapta ejderhalar ,büyücüler,kehanetler,warglar ve doğa üstü güçler var.Asıl tehlikenin tahtı kazanmak ya da kaybetmek olduğunu düşünmeyin.Asıl teklike on yıllarca sonu gelmeyen amansız bir kış. Stark'ların bir sözü vardır "Winter is coming" .En azından kuzeyin eski kralları,şimdiki lordları asıl tehlikenin farkında :)
                 Benim favori karakterim ilk kitapta Eddard Stark 'tı .Artık Son kitaba yaklaştığım,kurgular ve olaylar çok büyük bir hızla değiştiği için favorilerimde değişti :)

              Benim en sevdiğim serilerden biri. Ayrıca dizisinin sıkı bir takipçisiyim :)  Kitaplara puan vermeyi sevmem çünkü; aynı kitabı okuyan 2 insan ,farklı şeyler algılayabilir ama bu seriye başlarsanız soluksuz okuyacağınıza eminim . Kontrolünüz dışında gelişen olaylar örgüsünün içine düşeceksiniz :) Kitaptan bazı alıntılarla ilk yorumuma veda edeyim .



            ***"Eğer taht oyunu oynuyorsan ya kazanır ya ölürsün. Hiçbir orta yol yoktur."  (Cercei Lannister)


                    ***"Eğer birini ölüme mahkum ediyorsan gözlerinin içine bakıp son sözlerini duyacak kadar cesaretinin olması gerekir." (Eddard Stark)


        Aldığı ödüller;


- Locus Ödülü – En İyi Roman (Fantezi) 1997
Ignotus Ödülü – En İyi Roman 2003
          






3 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.